3 TED videó, amit így az év elején érdemes megnézned…

Nem olyan régen be kellett látnom, hogy valamilyen furcsa oknál fogva a mainstream sorozatok és filmek egy jó részét egyszerűen képtelen vagyok végignézni. Vagy ha sikerül is, leginkább negatív hatása van a lelkivilágomra, aminek az okát még nem teljesen sikerült megfejtenem. Amikor a Black Mirror 4. évadát elkezdtük nézni, akkor tudatosult bennem ez, hogy egyszerűen be kell látnom, inkább lecsúszom az aktuális trendek egy részéről, mintsem zavartan alszom el. Abban biztos vagyok, hogy emiatt most sokan ki is nevettek, mert elolvasva tényleg furán hangzik, na de mindegy, vállalom önmagam.

Az már biztos, hogy a fentiek az olvasási szokásomra nagyon jó hatást gyakoroltak, de amire most ki szeretnék térni az az, hogy mi mást nézhetsz még, ha néznél valamit, csak filmet vagy sorozatot ne kelljen…

A TED előadásokról már több, mint valószínű, hogy hallottál, viszont néha én is bajban vagyok, melyiket is nézzem meg a több ezer közül, ezért most ajánlok hármat, amik az utóbbi napokban nekem a leghasznosabbnak bizonyultak az év eleji motivációt illetően. A videókat a címekre kattintva érhetitek el!

  1. Want to get great at something? Get a coach!: Atul Gawande ebben a videóban arról beszél, miért érzi kiemelten fontosnak azt, hogy mindenkinek legyen egy tanítója, egy mestere abban, amit csinál.
  2. How to gain control of your free time: Laura Vanderkam előadása azért lett az egyik kedvencem, mert folyamatosan azt érzem, hogy időhiánnyal küzdök. Ez a videó pedig helyretett abban, hogy megértsem, minden csak prioritás kérdése.
  3. “Good” and “bad” are incomplete stories we tell ourselves: Heather Lanier a saját bőrén, illetve a kislányán keresztül beszél arról, hogy a dolgok jóként vagy rosszként értékelése fejben dől el.

Javaslom, hogy szánjatok időt arra, hogy hasonló előadásokat hallgassatok. Nálam például újabban a fürdőszobai készülődés közben zenehallgatás helyett TED videó megy a háttérben, és ezt egy kicsit sem bánom!

***

the woman human millennial

 

Leave a comment