Utolsó pillanatos ajándékok – at its best!

Minden évben megfogadom, hogy nem hagyok az utolsó pillanatra egy ajándékot sem, de kit akarok áltatni…természetesen idén sem úgy lett, ahogy lennie kellett volna. És mivel szeretek az életemből inspirálódni a blogbejegyzéseimben, ezért nem fosztalak meg benneteket azoktól az ötleteimtől, amiket még így, 72 órával Szenteste előtt is bőven meg lehet valósítani…

  1. DIY ötletek a Pinterest heavenből!
    Őszintén szólva ez az, amit én személy szerint még időben megalkottam, ugyanis a nagyobb család tagjainak és néhány barátunknak DIY ajándékkal készültem idén is, csakúgy mint tavaly. Ennek az oka az, hogy közhely vagy sem, de tényleg TÉNYLEG nagyon-nagy öröm a saját kezeddel elkészíteni az ajándékokat. Próbáld ki! Az én kedvencem a “minden, ami egy befőttes üvegben elfér” ötlet, amihez rengeteg inspirációt lehet találni a weben.

d8741185ac634cabf46029b7a2b8d886

 

2. A jó öreg karácsonyi pulóver:

Szerintem a “csúnyapulcsi” Bridget Jones óta töretlenül hódít, és szerencsére manapság bármelyik second handben akad egy-két hódító darab, amivel meglepheted a családot.

7e38fad85df1da08b9cc38b8dd85d1ef.jpg

3. Hazai pálya: 

Több okból is küldetésemnek érzem, hogy minél több fórumon hangoztassam a hazai termékek támogatásának fontosságát, és itt most elsősorban nem nagyvállalatokra gondolok, hanem kreatív magyar alkotókra, akik akár ruhanemű, akár művészeti alkotás, akár kozmetikum terén kínálnak valami különlegeset. Én minden családtagomnak csempészek valami hazait a karácsonyfa alá, és nem, nem csak PIZSIt 🙂 Holnap és szombaton is van még időd megnézni akár a wonderLABet a Veres Pálnéban, akár az Ajándék Terminált az ALLEEban, akár a PUNCH Storet, a Printát és még sorolhatnám. De ha ezekre a helyekre nincs időd elszaladni, egy drogéria biztosan útba esik, és szerencsére már itt is elérhetőek olyan hazai kozmetikumok, mint a Happy Skin vagy a Helia-D termékei.

Eniko-4254_p_970x

 

4. Ajándékutalvány:

Régebben azt gondoltam, hogy borzasztó béna és kreativitást kerülő megoldás az ajándékutalvány karácsonyra. Biztos korral jár, hogy átgondoltam ezt, és rájöttem arra, hogy sokkal jobb elkerülni a felesleges dolgok halmozását, és úgy gondolni valakire, hogy közben adsz neki teret a választásban. Az, hogy tudod ki milyen jellegű terméket vagy szolgáltatást szeret, már fél siker. Az, hogy azon belül ő az utalványáért mit fog választani, nem baj, ha rá van bízva. Sokan ezt így még sokkal jobban is értékelik…

5. Kupont, de hasznosat!

Szerintem nincs olyan ember Magyarországon, aki ne ajándékozott volna még soha egyetlen kupont sem a szeretteinek. Való igaz, hogy léteznek olyan szolgáltatások és termékek, amik csak azért kerülnek fel ezekre az oldalakra, mert máshogy nem sikerül forgalmat generálni. Ezen felül viszont rengeteg olyan kupon is található, ami szuperhasznos vagy éppen nagyon szórakoztató, felejthetetlen élményt tud nyújtani annak, akinek ajándékozod.

6. Tanfolyam, kurzus

Végül pedig azt gondolom, hogy olyan embernek, akinek van hobbija és specifikus érdeklődési köre, tényleg nagyon könnyű ajándékozni, hiszen élményt adni a legeslegjobb, és a mai világban ez borzasztó egyszerű! Szeret jógázni? Válassz egy speckó tanfolyamot. Kreatív? Számos lehetőség közül választhatsz, legyen az kalligráfia workshop vagy éppen kerámiázás. Szereti a kiállításokat? Válassz éves bérletet! A lehetőségek száma tényleg végtelen, csak böngéssz kicsit a Facebook események között, és biztosan megtalálod, amit keresel!

Végül pedig igyekezz túlélni ezt a pár napot, amit sajnos joggal, már csak karácsony előtti hajrának nevezünk, és semmiképpen ne stresszelj azon, hogy mindent időben be tudsz-e szerezni. A fentiek nagy részéhez be sem kell tenned a lábad egyetlen plázába sem, úgyhogy ha lehet, kerüld el a nagy felhajtást, és igyekezz hangolódni az ünnepi pihenésre!

***

the woman human millennial

Leave a comment